Šķidruma termometrs

Atkarībā no termometriskās vielas izšķir vairāku veidu termometrus: Šķidruma termometrs. Sastāv no stikla baloniņa un tam pievienotas tievas stikla caurulītes. Baloniņā ir iepildīts dzīvsudrabs . Praktisks termometrs šķidrumu temperatūras noteikšanai, piemēram, pienam. Nosaka temperatūru no -10° līdz 120° C. No uzpeldējušām apakšējš norāda uz telpas temperatūru.


No uzpelsdējušām apakšējš norāda uz telpas temperatūru. CIzmērs: D 32mm, garums 285mm. Gāzes un kondensācijas termometri. Mēra gāzes spiedienu (noslēgtā tilpumā), mainoties temperatūrai. Kondensācijas termometrs no gāzes termometra atšķiras ar to, ka tur ir gaistošs šķidrums līdzsvarā ar savu tvaiku, un, mainoties . Otra svarīga termometra sastāvdaļa ir fizikālā vide, kurai temperatūras ietekmē mainās īpašības.


Plaši tiek lietoti termometri , kuru pamatā ir šķidruma , gāzes vai metāla (6. att.) izplešanās vai saraušanās temperatūras maiņu ietekmē. Bimetāliskais termometrs. Sastāv no divu dažādu metālu vienāda garuma plāksnītēm, kas savienotas kopā.


Tā kā dažādiem metāliem termiskās izplešanās koeficients ir dažāds, mainoties temperatūrai, plāksnītes izliecas. Izliekums ir atkarīgs no temperatūras un to var viegli mērīt. Ieteikumi darba organizēšanai un vadīšanai. Stundu ieteicams organizēt datorklasē.


Skolotāja vadībā darbu skolēni veic pāros vai mazās grupās (atkarībā no mācību līdzekļu skaita). Laboratorijas darbs sastāv no divām daļām. Dažādu šķidrumu termometriem temperatūru mērīšanas.


Piemēram, spirta termometra skalu nav jēgas graduēt līdz. C, jo spirts normālā atmosfēras spiedienā vārās jau °C. Toties āra termometros spirtu lietot ir izdevīgi, jo tas sasalst.


GALINO šķidruma termometrs. Cena: 184€ Bez PVN: 192€. Pievienot vēlmju sarakstam. Nosaukums nāk no grieķu termosa , kas nozīmē siltu un metronu , kas nozīmē pasākumu. Tradicionāli termometri ir izgatavoti no noslēgtas stikla caurules ar spuldzi, kas satur šķidrumu vienā galā.


Kad šķidrums ir paplašināts un saspiests, jo tas tika . Krievu-latviešu celtniecības terminu vārdnīca — R. EN liquid-filled thermometer. DE Flüssigkeitsthermometer aus Glas. Digitālais termometrs pārtikas un šķidrumu temperatūras mērīšanai.


Firmas Testo produktu klāstā ir arī augstas precizitātes termometri – Testo 735- kuriem var pievienot dažādas zondes. Infrasarkanie distances termometri domāti virsmas temperatūras mērīšanai no dažāda attāluma. Testo 830-Tun 830-Tvar papildus pievienot sensorus gaisa, šķidrumu un cietu produktu, kā arī virsmas. No šī brīža, precīzu gatavojamās pārtikas, vai dzēriena temperatūru noteikt būs tikpat viegli, kā 2x2! Vai tas nebūtu jauki precīzi zināt gatavojamo produktu temperatūru un to, ka gan ikdienas gan svētku galdā kulinārijas šedevri nokļūst pareizi pagatavoti ? Fārenheits izveidoja šķidruma termometru.


Tas ir visizplatītākais termometrs. Tur mēra šķidruma izplešanos. Termometrs nav vienkāršs.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Termo de acero inoxidable se calienta por fuera

Como se llaman los fans de the weeknd

Error e8 caldera caldaia